Advanced
Search
  1. Home
  2. İş Geliştirme Nedir?

İş Geliştirme Nedir?

  • 11 Ocak 2021
  • 0 Likes
  • 232 Views
  • 0 Comments

Bu makale İş Geliştirmeyi açıklamaktadır. Okuduktan sonra müşteriler, ortaklar ve uzun vadeli ilişkilerle iş geliştirme konusundaki bu güçlü pazarlama aracının temellerini anlayacaksınız.

İş Geliştirme nedir?

Bir kavram olarak İş Geliştirme, popüler olarak BizDev olarak da bilinir. Bu yöntem, mevcut pazarlardaki hizmet ve ürünleri geliştirerek şirketin organik büyümesine odaklanır. İş dünyasında ise iş geliştirme, hem organik hem de inorganik büyüme kaynakları geliştirerek mevcut hizmetler veya ürünler için yeni pazarlar bulmaya yöneliktir.

İş Geliştirme, çok disiplinli bir yönetim disiplinidir ve organizasyonel ticarileştirmeyi güçlendiren ürünlerin, hizmetlerin ve iş süreçlerinin tasarımı ve oluşumu ile ilgilenir. Yeni fırsatları tespit etmeye, ihtiyaçlar yaratmaya ve şirketin sürekli büyümesi için ittifak stratejileri tasarlamaya yardımcı olur.

Bu yöntem, organizasyonun dış süreçlerinde uzun vadeli değer yaratılması, çevrede bulunan fırsatlardan yararlanılması ve daha fazla satış için sinerji oluşturmasında ortaya çıkar. Bu durum ekonomik gelirin artması, ticari genişleme, karlılığın artması, diğerleri arasında stratejik birliklerin yaratılmasını içerir.

Pazarın (veya rekabetin), müşterilerin ve satışların odağı her işte esastır. Bu yüzden İş Geliştirme, büyüme ve iş genişlemesi için gereklidir, çünkü bu, pazar araştırması gibi araçları kullanmak önemlidir.

İş Geliştirme yoluyla iş, aşağıdaki alanlarda gelir kaynakları için yeni alternatifler keşfetmek ister:

  • Yeni pazarlar
  • Ürün lisanslama fırsatları
  • Şirketlerin satın alınması
  • Portföydeki yeni ürünlerin/ürünlerin adaptasyonlarının geliştirilmesi
  • Yeni dağıtım kanalları
  • Diğer şirketlerle ittifaklar

İş Geliştirme, büyük kuruluşlar tarafından büyümelerini artırmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Pazarlama ve satış dışındaki alanlarda iş geliştirme

İş Geliştirme, pazarlama ve satıştan ayrı değildir. Bununla birlikte İş Geliştirme, diğer şirketlerle sinerji veya ortaklıklar oluşturarak yeni iş alanlarını yeni pazarlar, dağıtım kanalları ve yeni ürünler olarak tanımlar. Bu yüzden İş Geliştirme, şirketin sahip olduğu veya sahip olmak istediği ürün ve hizmetler için faaliyet alanlarının genişlemesini belirlediğinden, doğrudan satış veya pazarlama yapılmaz.

Kurumsal büyüme ortak hedefine ulaşmak için her iki ekibin, İş Geliştirme ve Pazarlamanın senkronize bir şekilde çalışması önemlidir. Pazarlamanın temel sorumluluğu, markayı tanıtmak ve pazarda konumlandırmaktır; bu, potansiyel müşterileri teşvik etmek ve fırsatları döndürmek için iş geliştirme ile bağlantılı olan iletişim stratejileri (reklam, halkla ilişkiler, içerik pazarlaması vb.) Yoluyla elde edilir. uzun vadeli satışlara dönüşüyor.

Bir iş geliştiricisi ne yapmalıdır?

Yeni coğrafi alanların genişletilmesi veya ürün/hizmetlerin geliştirilmesi gibi henüz yararlanılmamış potansiyel pazarlardaki iş ortamlarındaki fırsatları belirlemek önemlidir. Bu durum her iş geliştiricisi için ana hedef olabilir. Pazar hareketlerinden ve rekabetten bir adım önde olmak için şirket büyümesi için fırsatları tanımak önemlidir.

Bir iş geliştiricisi ayrıca satış yönetimi bilgileri üretmek için verileri yönetir ve analiz eder; bu, şunlardır:

  • Galibiyet/mağlubiyet nedenleri
  • Satış süreciyle ilgili fırsatların ilerlemesi
  • Yüksek performanslı satış elemanları/satış kanalları
  • Hizmetlerin/ürünlerin satışı

Şu anda yoksa fırsatlar yaratın

Kuruluşlar, iş büyümesi için fırsatlar yaratma, organizasyonu güçlendirmek için sürekli olarak pazarları keşfetme becerisine sahip olmalıdır.

Sinerjiler

Bölgesel olarak genişlemek veya yeni ürünler/hizmetler geliştirmek için dış şirketlerle stratejik ittifaklar kurmak gereklidir. Sinerji, işletmenizin gelişiminin anahtarıdır.

Yenilikçilik

Şirketler ihtiyaç duyulan süreçlerin evrimi için sürekli olarak teknolojileri güncellemelidir. Ayrıca şirketler, bugün sunulan yeni değişiklikleri sürekli araştırmalıdır.

Soru

İş Geliştirme, gerçekliğin ve rutinin ötesinde bir adım olmalıdır. Endüstride bir fark yaratmak için her gün kendinize prosedürleri nasıl geliştirebileceğinizi sorun.

Stratejileri tanımlayın

Stratejiler, işletmenin büyümesi ve hedefleri için hayati önem taşır. Doğaçlamaya bağlı kalmak mümkün değildir, çünkü bunlar şirkete zarar veren hatalar geliştirebilir.

İş Geliştirme Faaliyetleri

Aşağıda, kuruluşunuza değer katabilecek satış veya iş faaliyetlerini ve stratejilerini bulacaksınız:

  • Şirketin mevcut durumu (SWOT analizi)
  • Büyüme tahminlerinin gözden geçirilmesi
  • Rekabetçi gelişmeler
  • Müşteri profili, pazar fırsatları, yeni ürünler
  • Şirketin büyümesinden yararlanacak sektörler
  • Uzun vadeli vizyon

Faaliyetlerin geliştirilmesi, yeni iş ve ürünleri pazara getirmek için belirleyerek, araştırarak ve analiz ederek dış pazarlarda fırsatlar aradığı için şirketin büyümesi için faydalıdır.

Bu faaliyetlere dahil olan kişiler, konsolide edilebilecek geniş bir organizasyonel büyüme vizyonuna sahip olmak için şirketin gerçekliğine benzeyen yaratıcı fikirler önermeli ve iş sürecinde yapıcı eleştirilere ve yorumlara açık olmalıdır.

İş Geliştirme Eylemleri

Rekabet

  • Şirket, yenilik yapmak ve bir adım daha ileri gitmek için rakiplerinin faaliyetlerinden haberdar olmalıdır.
  • İş fırsatlarını tespit etmek ve her geçen gün daha da iyileştirecek bilgilere sahip olmak için coğrafi pazar ve müşterilerle ilgili haberleri okuyun

Müşteriler

  • İlişkileri güçlendirmek için müşterilerle ve potansiyel müşterilerle sürekli iletişim halinde olmak
  • Ürün vb. ile piyasada edindikleri deneyime ilişkin anketler yapın.

Satış

  • Maliyetten tasarruf etmek, dağıtımı iyileştirmek, yeni müşteriler veya sadece daha fazla satış yapmak için ittifakların ve sinerjilerin oluşturulabileceği şirketleri belirleyin

Örneğin, iş modeli ortaklara dayanan bir organizasyon durumunda, bir iş geliştirme planı hem stratejik aşamaları hem de potansiyel ortakların tanımlanmasını ve incelenmesini içerebilir. En geniş anlamıyla iş geliştirme, yukarıda bahsedilen diğer departmanların sorumluluğunda olabilir.

Farklı departmanlarda iş geliştirme

İş geliştirme faaliyetleri, diğerlerinin yanı sıra satış, pazarlama, proje yönetimi, ürün ve tedarikçi yönetimi dahil olmak üzere farklı alanlara ve departmanlara yayılmıştır. Bunlar, iş geliştirme hedeflerine ulaşmak için düzenlenmiştir.

İş Geliştirme, çeşitli işlevlere veya departmanlara bağlanabilir:

Satış

Müşteriler nasıl bulunur. Farklı satış kanalları aracılığıyla müşteri kazanımını iyileştirmek, şirketin büyümesine yardımcı olacaktır.

Pazarlama

Bu satışla bağlantılıdır. Pazarlama, satışta başarılı olmak için tanıtım ve reklamcılıktır.

Ortaklıklar

Yeni bir pazarda olmak istediğinizde ortaklıklar oluşturmak önemlidir, büyüme için iyi bir strateji olabilir.

İş planlaması

Sahip olduğunuz maliyet ve zamana göre ulaşmak istediğiniz hedeflere ulaşmak için süreçleri planlayın.

Tasarruf

Maliyetleri düşürerek karı artırmanın bir yolu. Maliyet tasarrufu sağlayan sonuçları iyileştirmek için stratejik kararlar alınmalıdır.

İş Geliştirme Avantajları

Müşterilerle, potansiyel müşterilerle ve ortaklarla iyi bir sosyalleşme bu tür gelişmeleri olumlu bir şekilde artırdığından, iletişim becerilerinin gücü, büyüme hedeflerine ulaşmak için esastır, çünkü iyi bir iletişime sahip olmak, müşterinin ve hangi pazarın ne olduğunu iyi anlarsınız organizasyonu genişletmek istiyorsunuz.

Farklı şirketlerle stratejik ittifaklar içinde yeni fırsatlar arama veya yaratma azmi. Çalışma ekibi, çevrelerinde tespit yapmalı veya uzun vadede değer katan fırsatlarda yenilik aramalıdır.

Kuruluştaki mevcut verileri analiz etmek, iş planlarının geliştirilmesine rehberlik edebilir ve zaten var olan fırsatlardan yararlanmanın yolunu aydınlatabilir.

Sonuç

İş Geliştirme, sermaye finansmanı, satın alma, teknolojiler ve ürünlerdeki gelişmeler ve uygun olduğunda stratejik ortaklıklar yoluyla stratejik iş planının uygulanmasına odaklanır. İş Geliştirmenin birincil işlevi, doğru yeni müşterilere ulaşmak ve uzun vadeli, sürekli değer için fırsatlar yaratmak için ortakları kullanmaktır. Bu yöntem aynı zamanda şirketin büyümesi için güçlü ilişkiler kurmayı da amaçlamaktadır çünkü şirketin ihtiyaç duyduğu şeylere uyan ortakları belirleyerek ulaşmak istediği iş genişlemesine katma değer yaratmaktadır.

Bir iş geliştirmeyi uygulamak için şirketin mevcut durumunun anlaşılması, fırsatları görmesi veya yaratması, rekabetin ne yaptığına bakması ve büyümesine fayda sağlayabilecek tutarlı stratejiler formüle etmeyi başarması hayati önem taşımaktadır. sunulan ürün ve hizmetlerden geçen organizasyon, dağıtım kanalları, konsolidasyon ve nihayetinde büyüme.

Uzun bir geçmişi olan çoğu şirket için İş Geliştirme terimi, kuruluşun yeni iş ve ürünleri belirlemesi, araştırması, analiz etmesi ve pazara sunması gereken bilgilerden yararlanma fikriyle stratejik ittifaklar kurmak veya yönetmek için kullanılır.

Ne düşünüyorsunuz?

İş Geliştirme yalnızca büyük şirketlerde mi uygulanabilir? Yoksa küçük ve orta ölçekli kuruluşlar için de faydalı mı? Bir organizasyonda bir iş geliştiricisinin olması önemli mi? Şirketinizde bu aracı kullanma deneyiminizi bizimle paylaşır mısınız? Pratik açıklamayı anlıyor musunuz veya ekleyeceğiniz başka bir şey var mı?

Düşüncelerinizi ve bilginizi aşağıdaki yorum kutusunda paylaşabilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, modeller ve yöntemler hakkındaki en son gönderiler için bültenimize kaydolabilirsiniz.

Kaynakça

  • Bussgang, JJ, Eisenmann, TR, Dillard, S., Nevins, K. ve Ramani, P. (2011). İş Geliştirme Müdürü.
  • Gall, J. ve Board, AH (2011). İş Geliştirme Müdürü.
  • Yeşil, G. (2015). İş Geliştirme Müdürü. Hava/Yakıt Ürünleri, Visteon Corp. (313), 755-3749.
  • Smyth, HJ (2016, Eylül). Bir değer yaratma çalışanı olarak iş geliştirme yöneticisi. İnşaat Yönetimi Araştırmacıları Derneği (ARCOM).
    • Share:

    Leave Your Comment