Gelişmiş
Arama
  1. Anasayfa
  2. Strateji
  3. David Weiss ve Claude Legrand’dan Yenilikçi Düşünce Nedir?
David Weiss ve Claude Legrand’dan Yenilikçi Düşünce
 Nedir?

David Weiss ve Claude Legrand’dan Yenilikçi Düşünce Nedir?

  • 8 March 2021
  • 253 Görüntülenme
  • 0 Yorum

Bu yazı, Yenilikçi Düşünmeyi veya yaratıcı düşünceyi açıklamaktadır. Okuduktan sonra bu güçlü strateji aracının temellerini anlayacaksınız.

Yenilikçi Düşünme cesaret ister

Dünyada daha yüksek üretkenlik veya büyüme istemeyen bir organizasyon yok. Fakat bu, yenilik ve reform gerektirir. Apple, Virgin ve Toyota gibi çığır açan büyük öncüler bunun kanıtıdır. Hepsi pazar lideridir ve rekabetin çok ilerisindedirler. Ama bunu nasıl yapıyorlar?

Yaratıcılık ve yeniliğe katılarak ve yeni ürün ve hizmetleri piyasaya sürerken bunu tam olarak uygulayarak. Dahası, Yenilikçi Düşünce’nin yenilikçiliğine büyük yatırımcılardır. Pek çok işletmenin eksik olduğu şey bu: cesaret. İnovasyonun büyüme yarattığı aşikar olmasına rağmen, birçok kuruluş inanç sıçraması yapmaktan korkuyor.

Amerikalı iş danışmanları David S. Weiss ve Claude P. Legrand, işletmeleri daha fazla inovasyonu ve yenilikçi fikirleri benimsemeye teşvik etmek için yenilikçi düşünme adı verilen ‘dört aşamalı inovasyon sürecini’ geliştirdiler. Yenilikçi Düşünmeyi kullanarak, işletmeler değişime ve yeniliğe daha açık olabilir ve sonuç olarak yaratıcılığa ve yeni fikirlere yatırım yapma cesaretine sahip olurlar.

Yenilikçi Düşünce: kutudan çıkar çıkmaz

Weiss ve Legrand, her işletmede yenilikçi düşünce ile yeniliğin büyümeye yol açtığına inanıyor. Kutunun dışında düşünme yoluyla, bir işletme içinde inovasyon seviyesi büyük ölçüde geliştirilebilir. Albert Einstein, “zekanın gerçek işaretinin bilgi değil hayal gücüdür” demişti. Dolayısıyla, kelimenin tam anlamıyla kutunun dışında düşünerek, iyi fikirler ve pratik çözümler yaratılabilir.

Dört adımlı yenilik süreci

Weiss ve Legrand, yenilikçi düşüncenin dört adımını kullanarak işletmelerin yaratıcılıklarından daha fazlasını elde edebileceklerini ve yeniliğin önemini anlayacaklarını garanti ediyor:

  • Yeniliğin uygulanabileceği ve kullanılabileceği hedefleri tanımlayın. Aynı zamanda çalışanların yeniliğin gerekliliğini görmeleri için eğitilmesi gerekir.
  • Çalışanların yanal düşünme sürecine katılmaya teşvik edildiği inovasyon atölyeleri başlatın. Bu durum yeniliğin önemini anlamalarına yardımcı olacaktır.
  • Gelişimin erken bir aşamasında yeni fikirleri uygulayın, böylece olası direnç en aza indirilecek ve çalışanlar değişimle daha iyi başa çıkabilecektir.
  • İnovasyonun uygulamasını ve ilerlemesini değerlendirin.
  • Tekrarlama

    Dördüncü adım gerçekleştirildikten sonra, çevrimdeki ilk adım yeniden başlatılabilir. Bu tekrarda, çalışanları bu yenilikçi düşünme sürecine alıştıkları için yeniliğin gerekliliği konusunda bilgilendirmek daha az önemlidir. Yeni fikirlerin kendiliğinden ortaya çıkma şansı bile var.

    Uygulama

    Çalışanlarının yaratıcı fikirler üretmeye teşvik edildiği Yenilikçi Düşüncenin uygulanması için yaratıcılık tekniklerini kullanan işletmeler vardır. Teknik fırsatların ve pazar ihtiyaçlarının yeni kombinasyonlarını bulmak zorlu bir iştir. “Altın fikri” ortaya çıkarmak için, organizasyon içinde iyi bir destek, ayrıntılı konsepti gerçekleştirmek için bir gerekliliktir. Yenilikten yana olanlar, insanların fikirlerini nasıl oluşturdukları üzerinde belirleyici bir etkiye sahiptir. Dış taraflar önemli başarı faktörleridir ve bu yüzden onları inovasyon sürecine dahil etmeleri tavsiye edilir.

    Ne düşünüyorsunuz?

    Yenilikçi Düşünme günümüzün modern hızlı ekonomisinde hala uygulanabilir mi? Pratik açıklamayı tanıyor musunuz yoksa daha fazla eklemeniz mi var? İyi bir rekabet avantajı stratejisi için başarı faktörleriniz nelerdir?

    Düşüncelerinizi ve bilginizi aşağıdaki yorum kutusunda paylaşabilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, modeller ve yöntemler hakkındaki en son gönderiler için bültenimize kaydolabilirsiniz.

    Kaynakça

  • Legrand, C. ve LaJoie, R. (2013). Hizmet İnovasyonu Alt Sınırları Nasıl Artırır. Technology Innovation Management Review, (Eylül 2013: Managing Innovation for Somible Performance).
  • Weiss, DS ve Molinaro, V. (2010). Liderlik boşluğu: Rekabet avantajı için liderlik kapasitesinin oluşturulması. John Wiley.
  • Weiss, DS ve Legrand, C. (2011). Yenilikçi Zeka: Kuruluşunuzda Öncü Sürdürülebilir İnovasyon Sanatı ve Uygulaması. John Wiley.
    • Paylaş:

    Yorumunuzu bırakın