Richard Pascale Kimdir? Sözleri ve Kitapları
- 22 February 2021
- 236 Görüntülenme
- 0 Yorum
Richard Pascale (1938), dünya çapında önde gelen bir iş danışmanı, yazar ve saygın bir öğretim görevlisi/profesördür. Richard Pascale şöhretini McKinsey&Company yönetim danışmanlığında çalışırken 7S çerçevesine yaptığı katkıya borçludur.
Biyografi: Richard Pascale
Richard Pascale, yönetim danışmanlığı kariyerinden önce Harvard Business School’da okudu. Burada hem MBA hem de doktorasını (Ph.D.) aldı.
Richard Pascale, doktora araştırmasını yaparken McKinsey&Company için çalıştı. Pascale, Tom Peters, Robert Waterman ve Julien Philips ile birlikte AT&T, General Electric, The New York Times, Marriot, British Petroleum, Ciba Geigy gibi kuruluşlarda CEO’lar ve üst düzey yöneticiler arasında ampirik araştırmalar yaparak 7S çerçevesini geliştirdi., Intel ve Morgan Garanti Bankası.
1980 yılının başlarında Richard Pascale, bunu Anthony Athos ile birlikte çalışarak Japon yönetimine bir köprü kurdu. Çalışmanın çıkış noktası, üst düzey Amerikan şirketleri ile üst düzey Japon şirketleri arasındaki farktı. Japon şirketleri Amerikan şirketlerinden daha iyi ne yapıyordu ve onlardan ne öğrenebiliriz?
1981’de o ve Anthony Athos, The Art of Japanese Management adlı çok satan bir kitap yazdı. Bu yayındaki önemli bir sonuç, Japon kuruluşlarının Amerikan kuruluşlarına göre yönetimin daha yumuşak tarafına (çalışanlar, beceriler, temel değer ve liderlik stilleri) odaklandıklarıdır. Anthony Athos’un kaos ve beceri teorilerini daha fazla araştırmasına yol açan bu bulgulardır.
Richard Pascale, bilimsel düşünce ile pratik deneyimin nadir bir sentezini birleştiriyor. İşletmelerin dinamik ve değişken bir ekonomide kendilerini yeniden keşfetmelerini sağlayan çevikliği teşvik ediyor. Richard Pascale, karmaşık uyarlanabilir sistemler kurmak için kurallar oluşturarak kuruluşun başarı ve hayatta kalmak için gerekli olan stratejik girişimlerini yeniden düşünmesine yardımcı olur.
GM, Ford, Chrysler, British Airways, Motorola ve Sony gibi birçok büyük kuruluşun CEO’su ve üst düzey yönetim ekipleriyle yakın çalışmıştır. Son araştırması, kaotik bir sistemde yapıların kendiliğinden oluştuğu süreç olan ‘kendi kendine örgütlenmenin’ ortaya çıkışına odaklanıyor.
Richard Pascale’den ünlü alıntılar
- “Yetişkinler, yeni bir davranış biçimini düşünmekten çok, yeni bir düşünme biçimine doğru hareket etme eğilimindedir.”
- “Harika şirketler anlam yaratır. Bir şirketin bir adı vardır ama çalışanları ona anlam verir.”
- “Hiçbir şey başarı kadar başarısız olmaz.”
- “Kırılmadıysa, kır.”
Richard Pascale kitapları ve çalışmaları
- 2010. Pozitif Sapkınlığın Gücü: Olası Olmayan Yenilikçiler Dünyanın En Zor Sorunlarını Nasıl Çözüyor? Kindle Sürümü. Harvard Business Review Press.
- 2005. Şirketinizin gizli değişim ajanları, Harvard Business Review, hbr.org.
- 2000. Kaosun kenarında sörf: Doğa kanunları ve yeni iş kanunları. Random House LLC.
- 1998. Yeni bir düşünce tarzına doğru ilerlemek. Journal: Leader To Leader, cilt. 1998, hayır. 9, sayfa 36-43.
- 1994. Kasıtlı arızalar ve tasarım gereği çatışmalar. Dergi: Strateji ve Liderlik, cilt. 22, hayır. 3, sayfa 12-19.
- 1990. Yenileme faktörü: Yapıcı çekişme. Dergi: Strateji ve Liderlik, cilt. 18, hayır. 4, sayfa 4-48.
- 1990. Sınırda Yönetmek: En Akıllı Şirketler İleride Kalmak İçin Çatışmayı Nasıl Kullanıyor? Simon ve Schuster.
- 1984. Strateji Üzerine Perspektifler: Honda’nın başarısının arkasındaki gerçek hikaye.
- 1984. “Kurumsal kültür” paradoksu: Sosyalleşmeyle uzlaşmak. İşletme Enstitüsü, Stanford Üniversitesi.
- 1983. Amerikan Yönetim Tarzı: Değişim Zamanı. Dergi: IEEE Engineering Management Review, cilt. 10, hayır. 5, sayfa 43-48.
- 1981. Japon yönetim sanatı. Penguin Books.
- 1980. Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Seçilmiş Çalışma Faktörlerinin Karşılaştırılması. Dergi: İnsan İlişkileri – HUM RELAT, cilt. 33, hayır. 7, sayfa 433-455, 1980.
- 1978. Personel Uygulamaları ve Çalışan Tutumları: Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Japon ve Amerikan Tarafından Yönetilen Firmalar Üzerine Bir Çalışma. Dergi: İnsan İlişkileri – HUM RELAT, cilt. 31, hayır. 7, sayfa 597-615.
Yorumunuzu bırakın