Advanced
Search
  1. Home
  2. Amy Cuddy Kimdir? Sözleri ve Kitapları

Amy Cuddy Kimdir? Sözleri ve Kitapları

  • 17 Aralık 2020
  • 0 Likes
  • 225 Views
  • 0 Comments

Amy Cuddy (Amy Joy Casselberry Cuddy; Temmuz 1972) Amerikalı bir sosyal psikolog, profesör ve yazardır. Beden dilleri üzerine yaptığı araştırmalarla tanınır ve TED konuşmalarıyla ünlüdür. Ayrıca TED konuşmasında en çok görüntülenen ikinci uzmandır. Amy Cuddy ayrıca, 30’dan fazla dile çevrilen bir New York Times çok satan kitabının yazarı: Varlık: En Cesur Benliğinizi En Büyük Zorluğunuza Getirmek 2015’te 30’dan fazla dile çevrildi.

Biyografi: Amy Cuddy

Amy Cuddy, 1994 yılında Colorado Boulder Üniversitesi’nde Psikoloji eğitimi aldı. Çalışmasına 1998 yılında Massachusetts Amherst Üniversitesi’nde Sosyal Psikoloji okuyarak devam etti. Ayrıca doktora derecesini aldı. Princeton Üniversitesi’nden Sosyal Psikoloji.

2005 yılında mezun olduktan sonra Amy Cuddy New Jersey’deki Rutgers Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak çalıştı. Yaklaşık on yıl boyunca Kellog School of Management ve Harvard Business School dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde yardımcı doçent olarak çalışmaya devam etti. Amy Cuddy halen öğretim görevlisi ve şu anda Harvard Business School’da doçent olarak müzakere, liderlik ve ikna gibi dersler veriyor.

Fakat çalışma süresi sorunsuz geçmedi. Amy Cuddy on dokuz yaşındayken, bir konferans düzenlemeye yardımcı olmak için arkadaşlarıyla birlikteyken trafik kazası geçirdi. Amy Cuddy ve arkadaşları akşam eve gitmek için 14 saat araba sürmek zorunda kaldılar ama her bir kişinin belirli saatlerde araba kullanacağı vardiyalar oluşturmayı planladılar. Amy uyuyabilen son kişiydi, ama uyuyabildiğinde hepsi uykuya dalar ve bir araba kazası geçirir. Bu yüzden Amy Cuddy travmatik bir beyin hasarına maruz kaldı ve kazadan kurtulmak için mesleki terapi, fizik tedavi ve psikolojik danışmanlık aldı. Fakat kazadan önceki haliyle aynı olmaması bekleniyordu. Amy Cuddy o kadar olağanüstü bir şekilde değişti ki, en yakın arkadaşları artık onu tanımıyordu.

Yaralanma nedeniyle Amy Cuddy kafası karışmıştı ama hayatına devam etme iradesine sahipti. Okula geri döndü ama öğretim görevlisinin tüm sözlerini anlamayınca çok erken olduğunu fark etti. Gerçekte, Amy Cuddy yeniden başlamak zorunda kaldı ve sonuç olarak, nasıl öğreneceğini yeniden öğrenmek zorunda kaldı. Sonunda, arkadaşları çalışmalarını bitirdikten dört yıl sonra çalışmalarını bitirdi.

Amy Cuddy iyileştiğinde psikoloji okumayı severdi. Yaralanması onu varlık bilimini incelemeye yöneltti. Sonuç olarak bakış açısını araştırmaya değiştirdi ve sosyal bilimleri dikkate aldı.

2010 yılında Amy Cuddy, güç pozları üzerine yaptığı araştırmalarla ünlendi. Araştırması, pozların bir sonucu olarak testosteron seviyelerinin değişebileceğini belirledi. Çalışma, Psychological Science, CNN, Oprah dergisi ve TED dahil olmak üzere birçok partiyi etkiledi. Bu sırada, Amy Cuddy bir TED konferansına konuşmaya davet edildi. TED Konuşması, Beden Diliniz Kim Olduğunuzu Şekillendirebilir şu anda 46 milyondan fazla görüntülendi ve TED’deki en popüler videolardan biri. Amy Cuddy’nin Ted Konuşması, Guardian tarafından “ Hayatınızı Değiştirebilecek 20 online Konuşmadan Biri ” olarak adlandırılmıştır. Amy Cuddy, TED konuşmaları yapmaya devam etti ve kısa sürede dünya çapında tanındı.

Amy Cuddy pozitif kalabalığa hazırlıklı değildi. Bu kadar çok insanın hikayesini dinleyeceğini hiç beklemiyordu. Sahnede hikayesini anlattığında ne kadar savunmasız ve açığa çıkmış hissettiğine dair hiçbir fikri olmadığını söyledi. Fakat şu anda, hikayesini paylaştığı için mutlu hissediyor çünkü diğer insanlar hikayelerini onunla paylaştığında bu onu daha mutlu ediyor. Amy Cuddy, Harvard Business School’da ders vermesine rağmen, ilhamı sınıfın dışından geliyor.

Beden dilinin insanları nasıl etkileyebileceğini araştırıyor. Amy Cuddy araştırmasında hormonları, beden dilini, duyguları ve stereotipleri analiz ediyor. Araştırmasının bir sonucu olarak ve Peter Glick ile birlikte, tüm grup stereotiplerinin ve kişilerarası izlenimlerin iki boyutta oluşturduğu bir teori olan Stereotype İçerik Modeli’ni (SCM) yarattılar: sıcaklık ve yeterlilik. Ayrıca Gruplar Arası Duygu ve Duygular haritasından (BIAS haritası) Davranışlar’ı oluşturdular.

Amy Cuddy’nin araştırması, The Journal of Personality and Social Psychology, Trends in Cognitive Sciences, Psychological Science, Research in Organizational Behavior ve Advances in Experimental Social Psychology gibi en iyi akademik dergilerde çeşitli taraflarca yayınlandı. Çalışmaları ayrıca New York Times, Wall Street Journal, BBC, the Guardian ve diğerleri gibi üst düzey yayıncılar tarafından da öne çıkarıldı.

2017’de BBC, Amy Cuddy’yi 2017’nin 100 yenilikçisinden ve değişim yaratıcısından biri olarak adlandırdı. Times tarafından oyunun kurallarını değiştiren kişi olarak adlandırıldı ve Business Insider, Amy Cuddy’nin Dünyayı Değiştiren 50 Kadından biri olduğunu belirtiyor. Thinkers 50, HR Magazine, Twitter ve World Economic Forum tarafından ek takdirler verildi.

Ayrıca Amy Cuddy, Society for Psychological tarafından son derece diplomasını aldıktan sonraki sekiz yıl içinde olan bir uygulayıcının araştırmacısı tarafından çocuk ve aile politikası ve uygulama alanına önemli katkıları takdir eden bir ödül olan Alexander Erken Kariyer Ödülü’ne layık görülmüştür. Sosyal Sorunların İncelenmesi. Ayrıca Psikoloji Bilimi Derneği tarafından, yenilikçi çalışmaları alanı çoktan ilerletmiş ve katkılarının devam etmesi için büyük bir potansiyele işaret eden doktora sonrası araştırma kariyerlerinin ilk aşamalarında seçkin psikolojik bilim insanlarını takdir eden bir ödül olan Yükselen Yıldız Ödülü’nü aldı.

Amy Cuddy, Stephen Colbert ile Geç Şov, Bugün Şovlar, Günaydın Amerika, CBS Bu Sabah, Anders Cooper’la CNN ve diğerleri gibi televizyon programlarına çeşitli zamanlarda davet edilmiştir. Bunun yanında New York Times, New York dergisi, Harvard Business Review ve CNN için yazılar yazdı.

Şu anda Amy Cuddy hala Harvard Business School’da ders vermektedir. Paul ile evli ve Jonah adında bir oğulları var. Halen cesaret, zorbalık ve görmezden gelme hakkında yeni bir kitap yazıyor. Ayrıca yakın zamanda, toplumun her düzeyinde siyasi konuşmaları ve politika oluşturmayı nasıl zenginleştireceğine bakmak için Yeni Vatandaşlık Projesi ile işbirliği yapıyor.

Amy Cuddy’den alıntılar

  • “Zihin bedeni şekillendirir ve vücut zihni şekillendirir.”
  • “Hiç kimseyi kasılmalı bir duruş benimsemeye teşvik etmem. Fiziksel olarak senin için iyi değil. Psikolojik olarak senin için iyi değil.”
  • “İnsanlar liderleri tarafından anlaşıldığını hissetmek istiyor. “
  • “Sattığınız şeyi satın almalısınız. Sattığınızı almazsanız, kimse almaz.”
  • “Üzgün ​​olduğumuzda kamburlaşırız. Korktuğumuzda veya güçsüz hissettiğimizde de sarkıyoruz.”
  • “Varlığımızla ikna ediyoruz” ve başkalarını kendimizi ikna etmemiz gerektiğine ikna ediyoruz.”
  • “Güven, nüfuzun yoludur; fikirlerin içinden geçtiği araçtır.”
  • “Anlamanızı en çok istediğim şey, vücudunuzun sürekli ve ikna edici bir şekilde beyninize mesajlar göndermesi ve bu mesajların içeriğini kontrol edebilmenizdir.”
  • Yapana kadar numara yapma. Sen oluncaya kadar taklit et.”
  • “Kendine güvenen bir kişi – kimliğini bilen ve ona inanan – silah değil alet taşır.”
  • Amy Cuddy tarafından Yayınlar ve Kitaplar.

    • 2015. Varlık: En büyük zorluklarınıza en cesur halinizi getirin. Hachette İngiltere.
    • 2015. Hazırlık gücü pozu sözsüz varlığı ve iş görüşmesi performansını etkiler. Uygulamalı Psikoloji Dergisi, 100 (4), 1286.
    • 2015. Kültürel idealler olarak erkekler: Kültürel değerler, cinsiyet stereotipi içeriğini ılımlı hale getirir. Kişilik ve Sosyal Psikoloji Dergisi, 109 (4), 622.
    • 2013. Bağlanın, sonra liderlik edin. Washington Üniversitesi.
    • 2012. Yüksek riskli bir sosyal değerlendirme önünde poz vermenin faydası.
    • 2012. Hazırlık Gücü Oluşturma Sosyal Değerlendirmede Performansı ve Sonuçları Etkiler. Harvard İşletme Okulu.
    • 2011. Sıcaklık ve yeterlilik yargılarının dinamikleri ve kuruluşlardaki sonuçları. Örgütsel Davranış Araştırması, 31, 73-98.
    • 2010. OPOWER: Normatif Etki (A) ile Enerji Verimliliğinin Artırılması.
    • 2009. Kültürler arası stereotip içerik modeli: Evrensel benzerliklere ve bazı farklılıklara doğru. İngiliz Sosyal Psikoloji Dergisi, 48 (1), 1-33.
    • 2009. Kalıplaşmış içerik modeli kültüre bağlı mı? Kültürler arası evrensellikler ve basmakalıp ilkelerin farklılıkları. İngiliz Sosyal Psikoloji Dergisi, 48 (1), 1-33.
    • 2008. Sosyal algının evrensel boyutları olarak sıcaklık ve yeterlilik: Kalıplaşmış içerik modeli ve BIAS haritası. Deneysel sosyal psikolojideki gelişmeler, 40, 61-149.
    • 2008. Kişilerarası ve gruplar arası algıların evrensel özellik boyutları olarak yeterlilik ve sıcaklık: Kalıplaşmış içerik modeli ve BIAS haritası. Deneysel psikolojideki gelişmeler, 40, 61-149.
    • 2007. BIAS haritası: gruplar arası etki ve stereotiplerden gelen davranışlar. Kişilik ve sosyal psikoloji dergisi, 92 (4), 631.
    • 2007. Meşru statü eşitsizlikleri: Irkın annelik ayrımcılığına etkisi Makale yayına sunulmuştur.
    • 2007. Katrina Kasırgası sonrasında yardım: İkincil duyguların çıkarımları ve gruplararası yardım. Grup Süreçleri ve Gruplararası İlişkiler, 10 (1), 107-118.
    • 2005. Bu eski stereotip: Yaşlı stereotipinin yaygınlığı ve ısrarı. Sosyal konular dergisi, 61 (2), 267-285.
    • 2004. Çalışan anneler kazanamaz: Anneler yetersiz ve kariyer sahibi kadınlar kaba. Sosyal Sorunlar Dergisi>, 60, 701-718.
    • 2004. Profesyoneller anne olduklarında sıcaklık buzları kesmez. Sosyal Sorunlar Dergisi, 60 (4), 701-718.
    • 2004. Klişeleştirmenin pankültürel ilkelerine doğru. Yayınlanmamış el yazması, Princeton Üniversitesi.
    • 2002. Kaçınan ama canım: Yaşlı kişilerin klişeleşmesinde süreç, içerik ve işlev. W: TD Nelson (kırmızı.) Yaşçılık: Yaşlı kişilere karşı klişeleşme ve önyargı (s. 3-26).
    • Share:

    Leave Your Comment