Okul Görevlisi İş ve Görev Tanımı & Nasıl Olunur?
- 13 September 2019
- 277 Görüntülenme
- 0 Yorum
Okul sosyal görevli İş Tanımı
Öğrencilerimizin psikolojik ve sosyal iyilik halini ele almak için şefkatli, adanmış bir Okul Sosyal Görevlisi arıyoruz. Okulun Sosyal İşçisinin sorumlulukları arasında öğrencilere, velilere ve okul personeline bilgi vermek, öğrencilere kişisel ve psikolojik konularda danışmanlık yapmak ve okula devam, yasadışı uyuşturucular, gençlerin hamileliği ve sosyal uyum sorunları gibi okula ilgili konulara değinmek bulunmaktadır. Okul Sosyal Görevlisi, bire bir, sınıf veya okul çapında oturumlardaki öğrencilerle çalışacaktır.
Başarılı bir Okul Sosyal Görevlisi olmak için, öğrencilerimize yardım etmeye, şefkatli ve şefkatli olmaya kararlı olmalısınız. Ayrıca barınaklar, gıda bankaları ve tıbbi bakım gibi dış servisler hakkında da bilgi sahibi olmalısınız.
Okul Sosyal Görevlisi Sorumlulukları:
- Okuldaki performanslarını, davranışlarını ve sosyalleşmelerini etkileyen kişisel ve psikolojik konularda öğrencilere danışmanlık yapmak.
- Gerektiğinde danışmanlık seansları, tedavi planları veya atölye çalışmaları sağlamak ve önleme programları ve müdahale planları oluşturmak.
- Yardıma veya danışmanlığa ihtiyaç duyabilecekleri alanları belirlemek için öğrencilerle iletişim kurmak.
- Davranış ve tutum konularında öğretmenlere ve yöneticilere, sıkıntılarının nedenlerini bulmak için öğrencilerle iletişim kurarak yardımcı olmak.
- Uygun olduğunda, öğrencilere ekonomik, duygusal veya fiziksel konularda yardımcı olmak için dış destek hizmetlerine bilgi sağlamak.
- Risk altındaki öğrencilere veya engelli öğrencilere yardımcı olmak.
- Öğrencilerin zorluklarını anlamak için ebeveynler, öğretmenler ve yöneticilerle iletişim kurmak.
- Öğrencilerin ilerlemelerini ve sorunlarını izlemek için vaka dosyalarının ve raporların sürdürülmesi.
- Sığınma, şiddet, açlık veya evsizlikten muzdarip öğrencilerin ve ailelerin barınaklar, gıda bankaları ve tıbbi bakım gibi kaynaklara erişmelerine yardımcı olmak.
Okul Sosyal Görevlisi Gereksinimleri:
- Sosyal hizmet alanında lisans veya yüksek lisans derecesi.
- Sosyal Hizmet uygulamak için bir lisans ve sertifika.
- Okul Sosyal Hizmeti’nde deneyim avantajlı olabilir.
- Mükemmel iletişim ve iletişim becerileri.
- Merhamet ve hasta ve öğrenciler için empati.
- Profesyonellik ve takdir.
- İlgili sosyal hizmetler ile iyi ilişkiler.
Yorumunuzu bırakın