Advanced
Search
  1. Home
  2. Devamsızlık Yönetimi Nedir?

Devamsızlık Yönetimi Nedir?

  • 7 Mart 2021
  • 0 Likes
  • 207 Views
  • 0 Comments

Bu makale açıklar Devamsızlık Yönetimi pratik bir şekilde. Okuduktan sonra bir şirketin çalışanların devamsızlıklarını veya sorumluluklarını takip etmek için kullanması gereken bu güçlü insan kaynakları disiplininin temel kavramlarını anlayacaksınız.

Devamsızlık Yönetimi nedir?

Devamsızlık Yönetimi, bir çalışanın hastalık, tatil veya ev içi felaket nedeniyle bulunmadığı mesai saatleri içinde çalışanın yokluğunun yönetilmesi ve izlenmesidir. Bu izleme için şirketler, çalışanlarını ofiste veya çalışma alanlarında olmadıklarında kontrol edebilecekleri ve izleyebilecekleri bir sistem oluşturmak zorunda kalmıştır.

İşverenlerin bir adım önde olabilmeleri ve bu kişinin bulunduğu alanda çalışma şeklini yapılandırabilmeleri için işverenlerin gelmeyen veya tatile yakın olanların veri tabanını tuttuğu bir programa veya sisteme sahip olmak gerekir. o yokken. Bölgedeki diğer meslektaşlara karşı sorumlulukların değiştirilmesi veya değiştirilmesi.

Ayrıca bu devamsızlık yönetim sistemi ile kuruluşun, bir kişi yokken değiştirilebilecek veya eklenebilecek faaliyetler, prosedürler ve sonuçlar hakkında bazı indekslere sahip olabileceğinin vurgulanması da önemlidir.

Şirkete göre Devamsızlık Yönetimi politikaları

Her şirket, bir kişi çalışamadığında kendi devamsızlık politikasını oluşturur. Çalışanlar, çalıştıkları organizasyondaki kuralları, görevleri ve hakları tam olarak bilme hakkına sahip olduğundan, bir çalışan şirkete ilk girdiğinde kuruluş devamsızlık politikalarını duyurmalıdır.

Bu tür bilgileri paylaşmak, insanlara işte yokken yapabilecekleri veya geçebilecekleri şeyleri verecektir. Daha sonra hangi prosedürü izleyeceklerini ve hastalık, tatil veya ev içi felaketler durumunda kimin veya hangi alanla temas kuracaklarını bileceklerdir. Aşağıda şirketlerin Devamsızlık Yönetimi için uygulayabilecekleri bazı politikaları göreceksiniz.

  • Çalışan hastalık nedeniyle işe gelmediğinde şirketin neleri kapsadığına dair beyan (yasal asgari ücret, diğerleri arasında sağlık sigortası);
  • Belirli tatil günlerine hak kazanma (bunlar en üst düzey müdürile kararlaştırılabilir);
  • Bir akrabanın yakın bir akrabasının veya kritik sağlık durumunun ölümü nedeniyle devamsızlık.

Çalışanın ne yapması gerektiğini ve katılamadığında şirketin neleri kapsadığını bilmesi gerektiği gibi, çalışanın da günlük sorumluluklarına döndüğünde ne olacağını bilmesi gerekir. Bunlar, yokluğundan sonra bir çalışma planı veya bir kişinin kendisini yerinde hissetmemesi için şirkette o sırada neler olup bittiğinden haberdar etmesi gibi şeyleri içerir. sorumluluklarını yerine getirmek.

Bir çalışanın yukarıda verilen nedenlerle adil bir açıklama yapılmadan gelmemesi durumunda, şirket Devamsızlık Yönetimi politikalarında da yer alan disiplin cezalarını uygulayabilir.

İşten devamsızlık türleri

İzinle ayrıl

Bu tür bir devamsızlık, doğum izni veya bir aile üyesinin ölümü nedeniyle devamsızlık yapması gereken bir çalışanın olduğu zamandır.

Tatil

Personel, tatillerini talep ettiklerinde veya şirket tayin ettiğinde tatillerine erişim hakkına sahiptir (bu iki karardan birini vermek şirkete kalmıştır). Bunun için İnsan Kaynakları’nın tatil konusunu takip etmesi gerekir, böylece bir emir vardır ve bu diğer çalışanların izin günlerini veya şirketin sorumluluklarını etkilemez.

Kişisel sebepler

Bu tür devamsızlık türleri arasında tıbbi nedenler veya aile içi felaketler olabilecek kişisel nedenler vardır.

Devamsızlık için veri yönetimi yazılımı

Günümüzde şirketler, şirketin organizasyonel seviyesinde protokoller ve takiplerle giderek daha organize olmak istemektedir. Bu yüzden İnsan Kaynakları, çalışanların takibini yapmak için gelmeyenlerin verilerini (nedeni, nasıl, tarihler vb.) Kontrol eden yazılımı kullanmak için en uygun alandır.

Bu tür yazılımlar ile İnsan Kaynakları personeli, çalışanların devamsızlık durumuna ilişkin detaylı raporlar alabilecektir. Bu raporlarla, personel örneğinde neler olup bittiğini anlamak için daha spesifik bir görüşe sahip olacaklar. Çalışan yokluğunun en yaygın faktörü nedir? Devamsızlık, çalışanların motivasyonunun düşmesi anlamına gelebilir mi? Devamsızlığın gerekçelendirilmesi için hangi faktörler kontrol edilmelidir? Bunlar, Absence Management yazılımı ile çözülebilecek sorulardan bazıları.

Bu sistemle kimlerin işe gelmeyeceğini takip edebilir ve hatta tahmin edebilirsiniz. Yazılımın sağladığı zamanlama ve verilerle, çalışan zamanını yönetmede daha spesifik olmak mümkündür. Devamsızlık yapacak çalışanı değiştirmek için gerekli zamanla bir yedek bulmanın mümkün olduğu durumlarda.

Bazı Absence Management yazılımı türleri

  • Yokluk
  • E-günler
  • Mitrefinch
  • Nefes almak
  • Actiplans
  • Bitrix24
  • Myhrtoolkit

Bu farklı yazılım türleri, şirketler tarafından çalışan devamsızlıklarını kontrol etmek ve izlemek için kullanılan örneklerden bazılarıdır. Bu platformların her biri, organizasyondaki çalışanların performansı için hayati önem taşıyan üretkenlik, devamsızlık ve diğer faktörlerin takibini sunacaktır.

Bu yüzden şirketler, şirketteki çalışan devamsızlıklarının kaydını ve takibini yapmak için kağıda ve Excel’e hayır demiştir. Otomatik bir şekilde, çalışan kişi sayısından korkmadan, şirketteki her çalışanın kayıtlarına ve kontrolüne sahip olmak mümkündür. Bu durum insan kaynakları alanındaki birçok şirket için zaman tasarrufu sağladı.

Yazılıma yalnızca web sayfasından erişilebilir veya doğrudan bilgisayara indirilmez, aynı zamanda cep telefonlarındaki uygulamalarda da bulunur. Kişi nerede olursa olsun, izleme için sadece bir tıklama uzaktadırlar.

Genel olarak, Devamsızlık Yönetimi şunları düzenleyebilir: izinler, doğum günleri, ofiste veya uzaktan çalışma saatleri, takvimler, izinlerin onaylanması, devamsızlık dosyalarının paylaşılması olasılığı (diğerleri arasında tıbbi kayıtlar), iş verimliliği raporları, tutulacak anketler veritabanı diğerlerinin yanı sıra grafiklerle güncellenmiştir.

Uzaktan iş izleme için devrim

Günümüzde şirketler, çalışma şekillerinde daha devrimci değişiklikler yapıyor. Bu değişikliklerden biri, insanların evden veya dünyanın herhangi bir yerinden çalışabilecekleri ve çalıştıkları şirkete karşı sorumluluklarını geride bırakmayacakları uzaktan çalışmaktır. İnsanlara işlerini uzaktan yaratabilmeleri ve gerçekleştirebilmeleri için daha fazla özgürlük ve güven vermek.

Çalışma yöntemleri değiştikçe, Devamsızlık Yönetimi her organizasyonun önemli bir parçası haline geldi. Yukarıda bahsedilen yazılım ile şirketler, zaman yönetimi de dahil olmak üzere ne yaptıklarını veya yapmadıklarını izlemek için kişinin yanında olmak zorunda kalmadan ofis dışında çalışan personelin kaydını tutabilir.

Şirketin 50’den fazla çalışanı olsa bile, süreçler artık her bir kişinin işini takip etmede daha hızlı ve daha çevik olabilir. Bilginin otomasyonu, bilgileri almak, düzenlemek ve paylaşmak için sadece bir tık uzakta olabilir.

Ayrıca patron ve insan kaynakları çalışanın yokluğunun farkında olduğundan, çoğu durumda şirkete de bağlı olduğundan, çalışan, devamsızlık hareketlerinin farkında olabilir ve böylece organizasyondaki süreçlerinin geri bildirimini alabilir.

Bunu nasıl yapıyorsun?

Bu platformların birçoğunda çalışanlar bilgisayarlarından kurabilir veya programın veya diğer etkinliklerin çalışma saatlerini, devamsızlıklarını, tüm etkinliklerini vb. kaydetmek için kolay ve somut bir şekilde olduğu web sayfalarına girebilir. Patronu veya sorumlu kişiyi yapmak, sürekli bir denetim sağlayabilir ve ayrıca her bir parçanın yerine getirildiğine dair açık ve sürekli bir iletişim içinde olabilir.

Günümüzde birçok şirket, çalışanlarını ofis dışında tutarak kira veya alan maliyetlerini düşürmektedir. Son yıllarda trend olan ve dünyanın çeşitli yerlerinde uzaktan çalışmanın çok daha popüler olmasının bir avantaj olduğu kanıtlanmış bir yöntem.

Uzaktan çalışma herkes için olabilir mi?

Uzaktan çalışmak birçok insan için rüya gibi bir iş olabilir. Fakat şirketten uzakta çalışmanın bu tür koşullarına herkes uyum sağlayamaz. Hâlâ, ofisten daha üretken oldukları için, liderlerini veya patronlarını yakınlarda bulundurmayı sevdikleri veya insanlar sosyal varlıklar olduğu için diğer çalışanlarla etkileşimde bulunmayı sevdikleri için geleneksel çalışma yöntemini seven insanlar var.

Uzaktan çalışma esneklik, güven ve özgürlük sağlayabilir ama bu her tür insan için değildir çünkü herkes aynı koşullar altında üretken değildir.

Devamsızlık Yönetimine İlişkin Sonuçlar

Gittikçe daha fazla sayıda kuruluşun, gizlilik koşullarını aşırı aşmadan veya işçiye baskı yapmadan, çalışanlarının gerçekleştirdiği eylemlerle daha organize ve ayrıntılı olmak istediği bir gerçektir. Fakat çalışanların devamsızlıklarını ve hatta gelecekteki devamsızlıklarını düzenli ve yeterli bir şekilde yapılandırabilmek, şirketin çok daha yüksek bir verimlilik gelişimine sahip olmasını ve dolayısıyla daha büyük sonuçlar elde etmesini sağlar.

Devamsızlık yönetimi yazılımının şirketlerden talep ettiği izleme, çalışanların izinlerde bir miktar özgürlük elde etmesini sağlar. Bu vakaların her birinin takibi ve bunların iş kırılım yapısına nasıl entegre edileceği biraz daha zordur.

Motivasyon, sinerji çalışması veya çalışan üretkenliği çalışması için önemli bir faktördür. Kişi işinden tamamen memnun değilse, görevlerini yerine getirmesi için mümkün olan en iyi performansı vermeyecektir. Devamsızlık yönetimi ile, kişisel devamsızlıkların motivasyonel nedenlerden dolayı olup olmayacağı bir kuruluşun özel veya genel terimleriyle belirlenebilir.

Bu durum şirketlerin, çalışanın neden en iyi iş performansı tutumuna sahip olmadığını, nedenlerin neler olabileceğini ve şirket tarafından hangi eylemlerin geliştirilebileceğini düşünmesini veya incelemesini sağlar. Öte yandan, bu tür bir takip, şirketlerin, şirket politikaları ile zaten sınırları aşmış olan ve patronlar tarafından disiplin cezalarının uygulanmasına hatta çalışanın işten çıkarılmasına yol açabilecek çalışanlardan vazgeçme kararları almasına neden olur.

Ne düşünüyorsunuz?

Ne düşünüyorsun? Şirketlerde Devamsızlık Yönetimi önemli mi? Çalışma ortamınızda Absence Management yazılımınız var mı? Hatta şirketinizde sizin için nasıl çalıştı? Uzak işlerin devamsızlık yönetim yazılımına sahip olmasının gerekli olduğunu düşünüyor musunuz? Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Düşüncelerinizi ve bilginizi aşağıdaki yorum kutusunda paylaşabilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, modeller ve yöntemler hakkındaki en son gönderiler için bültenimize kaydolabilirsiniz.

Kaynakça

  • Baker ‐ McClearn, D., Greasley, K., Dale, J. ve Griffith, F. (2010). Devamsızlık yönetimi ve sunum: Çalışanlar üzerindeki işe katılma baskıları ve katılımın performans üzerindeki etkisi. İnsan Kaynakları Yönetimi Dergisi, 20 (3), 311-328.
  • Taylor, P., Baldry, C., Bain, P. ve Ellis, V. (2003). Benzersiz bir çalışma ortamı ‘: İngiltere çağrı merkezlerinde sağlık, hastalık ve devamsızlık yönetimi. Çalışma, istihdam ve toplum, 17 (3), 435-458.
  • Anderson, EL (2004). Devamsızlık yönetiminde eksik olan nedir? Çalışanlara Sağlanan Faydalar Dergisi, 29 (1), 25-30.
  • Bennett, H. (2002). Çalışan bağlılığı: yerel yönetimde devamsızlık yönetiminin anahtarı mı? Liderlik ve Organizasyon Geliştirme Dergisi.
    • Share:

    Leave Your Comment